Administrație

Primarul din Gottlob îi asigură pe locuitori că a luat cele mai bune măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Primarul din Gottlob îi asigură pe locuitori că a luat cele mai bune măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Gheorghe Nastor, primarul comunei Gottlob, a făcut unele precizări, ca urmare a infectării unor locuitori cu coronavirus. Edilul a precizat că dezinfecția se realizează pe plan local din două în două zile încă de la începutul declanșării stării de urgență și va continua până la ridicarea stării de alertă.

„Dragi consăteni, în calitate de primar cât și de președinte al comitetului local pentru situații de urgență al comunei Gottlob, în urma tuturor evenimentelor care au avut loc ca urmare a răspândirii virusului SARS-COV-2 (COVID-19) pe raza comunei Gottlob, fac următoarele precizări:

– De la apariția primelor cazuri pozitive COVID-19 pe plan local, s-au luat măsurile necesare privind izolarea și carantinare persoanelor pozitive cât și a contacților direcți, pentru a preveni răspândirea virusului pe plan local

– Au fost dezinfectate toate spațiile frecventate des de cetățenii comunei utilizând Hipoclorit de sodiu. Dezinfecția se realizează pe plan local din două în două zile încă de la începutul declanșării stării de urgență și va continua până la ridicarea stării de alertă.

– Comandamentul pentru situații de urgență al comunei a ținut în permaneță legătura cu medicii din comună, cu Direcția de Sănătate Publică, cât și cu Instituția Prefectului pentru a se lua cele mai bune hotărâri in ceea ce privește gestionarea acestei situații nemaiîntâlnite pe plan local

– Conform adreselor oficiale emise de DSP, pe raza comunei au fost depistate pozitiv 13 persoane, mare parte dintre acestea se aflau în izolare la domiciliu înainte de a fi testați și a primi rezultatul pozitiv, iar în prezent numărul persoanelor pozitive pe plan local este în scădere, nefiind diagnosticate alte cazuri noi, ceea ce indică o evoluție favorabilă a situației cât și faptul că măsurile de prevenire și combatere a virusului pe plan local au dat rezultate.

– În ceea ce privește depistarea persoanelor pozitive COVID-19 în rândul locuitorilor comunei, DSP efectuează in prezent o anchetă epidemiologică. rezultatul anchetei va stabili dacă este necesară măsura suplimentară de carantinare a întregii localități.

Având în vedere toate aceste aspecte, doresc să mulțumesc în primul rând cetățenilor care au dat dovadă de sprit civic și au respectat Instrucțiunile primite cât și medicilor din comună care au monitorizat toate cazurile.

Chiar dacă la nivelul comunității noastre s-a ivit această problemă, vă asigur că am luat cele mai bune măsuri de protecție și prevenire, iar dacă se vor respecta în continuare regulile de distanțare socială, de igienă cât și purtarea măștii în comunitate, vom depăși cu bine această criză ivită pe plan local.

Multă sănătate tuturor!”, a transmis primarul din Gottlob, Gheorghe Nastor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*