Politic

Gabriela Ciucă, Partidul Republican Timiș: O structură SF, marca Robu, înghite fonduri destinate proiectului „Timișoara, Capitală Culturală Europeană”

Gabriela Ciucă, Partidul Republican Timiș: O structură SF, marca Robu, înghite fonduri destinate proiectului „Timișoara, Capitală Culturală Europeană”
Adora Beauty

Așa cum îi stă în caracter, Robu se atârnă de putere și prin demonetizarea unui proiect de anvergură ce înscria Timișoara pe harta Europei si nu numai. Centrul de proiecte Culturale și Administrative a Moștenirii Capitalei Culturale Europene al Municipiului Timișoara a fost votat în Consiliul Local. Până când va fi operational, toate proiectele vor fi gestionate prin Casa de Cultură. Atitudinea de „vedetă” și lipsa de respect pentru membrii cotizanți ai Asociației TM 2021 s-a văzut din partea primarului și în ședințele la care a participat. Casa de Cultură nu este în stare să aducă la standarde galeriile din subordine, dar să mai şi gestioneze un proiect de o asemenea amploare.

Gabriela Ciucă: „Mă îndoiesc că acei consilieri, cu mici excepții, sunt conștienți ce implică un astfel de proiect și cât s-a muncit pentru a fi câștigat și ulterior pentru implementare. Deciziile luate pe această temă sunt cel puţin discutabile. Lipsa de trasparenţă și dirijarea unor proiecte către o anumită „clientelă” a dus la numeroase discuții. Auditul pentru verificarea cheltuielilor a scos la iveală o mulţime de nereguli. Cu toate acestea, au fost oameni de cultură care s-au implicat și au ținut trează aceasta Asociaţie prin activităţi artistice şi culturale susținute. Orgoliile și lipsa unui dialog transparent între cei ce dirijau acest proiect, între membrii asociației şi cetățeni au dus la fragilizarea fostei conduceri. Fără atragerea de profesionişti ai artei și culturii locale, naționale, fără o administrație care să înțeleagă importanţa acestui proiect, care să susțină și să modernizeze orașul, fără atragerea de sponsori și antreprenori care au demonstrat că se poate face artă la Timișoara nu se va întâmpla nimic constructiv. De la câteva versuri și cântat la chitară până la a înțelege arta şi cultura ca fenomen într-un proiect de Capitală Culturală este drum lung.”

Gabriela Ciucă nu a mai fost implicată în sfera politică, Partidul Republican fiind prima formațiune în care a ales să se înscrie și unde a fost propusă candidat la Consiliul Local Timișoara.

Gabriela Ciucă este antreprenor și om de cultură, în prezent președintele Asociației „Dialoguri Contemporane” și preşedinte fondator al Lions Club Diamond.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*