Economic

Angajații companiilor care îşi întrerup activitatea în urma unor cazuri de COVID-19 vor primi indemnizație de șomaj tehnic

Angajații companiilor care îşi întrerup activitatea în urma unor cazuri de COVID-19 vor primi indemnizație de șomaj tehnic

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să îşi întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați.

Astfel, dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Sprijinul financiar se va acorda pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Aceste măsuri de protecție socială la nivelul angajatorilor, cu caracter excepțional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creșterea ratei de excluziune socială, precum și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populației, a transmis Ministerul Muncii.

În ultimele zile, au apărut mai multe focare de coronavirus în fabrici. 50 de angajați ai unei fabrici de cablaje auto din județul Brăila s-au infectat cu COVID-19. Compania este cel mai mare angajator din județ, numărând 3.400 de salariați. Şi o societate de confecţii din municipiul Brăila cu 476 de salariaţi şi-a întrerupt activitatea, după ce 42 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Sursa: libertatea.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*