Administrație

Abonaţii COLTERM se vor încălzi şi cu crengi din copacii toaletaţi, nu doar cu cărbune. Cum este posibil

Abonaţii COLTERM se vor încălzi şi cu crengi din copacii toaletaţi, nu doar cu cărbune. Cum este posibil

Un nou obiectiv va fi realizat pentru eficientizarea sistemului centralizat de termificare din oraș: “Retehnologizarea gospodăriei de combustibil CET Sud pentru utilizarea de combustibil alternative- biomasa”, anunţă Primăria Timişoara.

Investiţia vizează adaptarea la folosirea de combustibil adițional, biomasa, ce va înlocui parțial combustibilul primar (cărbune) necesar funcționării cazanelor CA 1,2,3 din CET Sud, astfel încât cazanele de abur existente să poată să funcționeze cu biomasă.

Gospodăria de biomasă va asigura prepararea biomasei rezultate din toaletarea arborilor din parcurile și spațiile verzi din oraş. Materia primă (crengi, ramuri, fragmente mari de lemn) va fi transportată, după cântărire, către gospodăria de biomasă. Amplasamentul va fi în perimetrul CET Sud în imediata apropiere a benzilor de transportat cărbune, pe locația actuală a depozitului de cărbune existent. Hala va fi o structură metalică de 5m x 6m, înălțimea fiind de 4m. Ea va fi combinată cu o platformă betonată de 30m x 6m.

Masa lemnoasă disponibilă pentru preluare din toaletare va fi de 10.140 tone/an, capacitatea de depozitare temporară a gospodăriei de biomasă va fi de 4 zile (cu posibilitate de extindere), banda de transport cărbune va avea o capacitate de 1200t/h, modul de funcționare al benzii de cărbune va fi intermitent (½-1 h transport la 6 ore), procentul maxim al biomasei în fluxul de cărbune va fi de maxim 10% aport caloric. Valoarea totală a investiției va fi de 2.265.752 lei (inclusiv TVA), iar finanţarea se realizează din bugetul local/buget de stat/alte surse. Durata de realizare a investiţiei este de opt luni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*