Educație

Programe de dezvoltare strategică a agriculturii la USAMVB Timişoara

Programe de dezvoltare strategică a agriculturii la USAMVB Timişoara
Adora Beauty

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara și Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă organizează pe 22 iulie o reuniune la nivel înalt, în care vor fi prezentate și dezbătute viziunea și programele de dezvoltare strategică a agriculturii în Planul de Relansare Economică a României.

În cadrul reuniunii vor fi prezentate rezultatele Studiului privind necesitatea reabilitării, modernizării și extinderii amenajărilor hidroameliorative din Sud-Vestul României, proiect realizat de Clubul Fermierilor Români împreună cu USAMVB, care a stat la baza includerii programului național de desecare și drenaj în Planul de Relansare Economică a României.

Clubul Fermierilor Români a inițiat, coordonat și promovat acest studiu pentru a contribui la efortul autorităților române privind atragerea finanțărilor europene pentru lansarea programului de modernizare a infrastructurii de îmbunătățiri funciare cu utilizare duală irigații – desecare la nivel național.

Studiul s-a derulat în perioada octombrie 2019 – martie 2020 și a fost realizat de echipa de specialiști din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, sub directa coordonare a Prof. Univ. Dr. Paul PÎRȘAN, Director proiect.

Prin realizarea acestui studiu, am oferit autorităților române argumentele știintifice pentru identificarea și alocarea de fonduri din surse europene pentru extinderea la nivel național a programului de reabilitare a sistemului de desecare și drenaj.

Reabilitarea sistemului de desecare la nivel național va conduce la creșterea capacității de producție a terenurilor agricole și va sprijini productivitatea fermelor, în contextul în care schimbările climatice afectează tot mai mult culturile și potențialul productiv al agriculturii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*