Eveniment

O familie din Siria a încercat să intre ilegal în România

O familie din Siria a încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a Sectorului PF Lunga, o familie, mama, tata și două fete, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia.

În data de 18.07.202, în jurul orei 20:15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, județul Timis, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Comlosu Mare, patru cetăţeni străini care se aflau în apropierea graniţei cu Serbia.

Deoarece persoanele în cauză, un bărbat, o femeie și doi minori, nu își justificau prezența în zonă au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări.

La scurt timp de la momentul depistării, femeia a acuzat probleme de sănătate (stări de rău şi dureri în piept), motiv pentru care poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii şi au solicitat intervenția unui echipaj medical care a transportat pacienta la Spitalul Orăşenesc Jimbolia. Celelalte trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, starea femeii fiind stabilă, aceasta a fost preluată de un echipaj al poliției de frontieră și dusă la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele patru persoane descoperite formează o familie și sunt cetăţeni din Siria. Adulţii, în vârstă de 46 și 56 ani, sunt părinţii celor două minore de 10 și 12 ani, toți urmând să fie preluați de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că aceștia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*