Social

Când începe distribuirea ajutoarelor şi ce primesc persoanele defavorizate

Când începe distribuirea ajutoarelor şi ce primesc persoanele defavorizate

Începând din 22 iulie, se distribuie pachetele cu produse de igienă în cadrul POAD 2019-2021, program derulat în baza OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Primăria Timişoara prin Direcţia de Asistenţă Socială distribuie produsele alimentare și produsele  de igienă personală provenite  din stocurile de intervenţie comunitară, către beneficiarii finali în perioada 22 iulie- 7 august 2020.

Distribuirea produselor de igienă personală se va face din locația situată pe str. Lorena nr. 3, în zilele de: marți, miercuri și joi în intervalul orar : 08.00 – 15.00.

Pot beneficia de aceste produse alimentare și de igienă personală în conformitate cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 84/2020 din 21 mai 2020, art.4; alin.3; lit.b următoarele categorii:

persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, dovedite în baza anchetei sociale. De asemenea, persoanele dependente cu handicap grav sau accentuat, precum şi cele care locuiesc în aşezările informale.

Toți beneficiarii care ridică produse alimentare și produsele  de igienă personală trebuie să prezinte actul de identitate în original și copie.

Persoanele dependente cu handicap grav sau accentuat trebuie să prezinte certificatului de încadrare în grad de handicap în copie și original în termen de valabilitate.

Pachetul de produse alimentare va conține următoarele:

Faină albă de grâu

Mălai

Paste făinoase

Ulei

Zahăr

Orez

Conservă carne de vită

Conservă carne de porc

Conservă pateu de ficat de porc

Compot de fructe

Gem de fructe

Gem de fructe dietetic

Pachetul de produse igenico-sanitare va conține următoarele:

Periuță de dinți        5 buc.

Pastă de dinți 300 ml

Săpun lichid     500 ml

Șampon copii 800 ml

Șampon adulți          500 ml

Detergent de rufe    2700 gr.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse alimentare și produse igienico sanitare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

În vederea limitări răspândirii virusului SARS-CoV-2 este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în viguoare.

Adora Beauty

2 Comentarii

  1. Din pacate azi 4 August 2020 nu mai se dau. Se pare ca de joia trecuta s-a ncheiat distribuirea. Am sunat la un nr de telefon unde mi s-a zis ca pentru cei cu handicap s-au dat in limita disponibilului si ca s-a anuntat in presa. Oare un om care nu vede, cum poate citi presa? Si de ce in limita disponibilului? In momentul cand se aduc aceste ajutoare, nu se face un inventar al persoanelor care pot beneficia de ele? Oare face cineva o verificare a modului cum au fost distribuite? Noi luam pentru mamele noastre si pentru o batrina din bloc, pe care am dus-o cu noi, sa o ajutam. Ei ce trebuia sa-i spunem? Trist ….

  2. Azi le-am primit, am dat certificatul la xerox cu buletin, am luat doua pachete unul mare unul mic, chiar am mancat din compot conserva este al doilea supliment in certificatul meu, am avut ghiozdan carator mai multe plase rafie mall, le-am desfacut le-am luat le-am luat taras m-a mai ajutat un om, n-a vrut nimic, oamenii nu cunosc, am semnat pe doua semne de identitate tabela numele si CNP-ul, am periute, paste detergenti, sapunuri lichide….asta este!….oamenii, sant cu USR PLUS eu cu drepturi politice Vatican.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*