Eveniment

21 de şoferi din Timiş au devenit pietoni în week-end

21 de şoferi din Timiş au devenit pietoni în week-end

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 279 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 133 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 18 iulie, ora 21:16, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au oprit pentru control, pe raza localității Săcălaz un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În 19 iulie, ora 21:20, polițiștii orașului Buziaș au oprit pentru control, pe raza localității Silagiu un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar numerele provizorii de înmatriculare nu corespund autovehiculului.

Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

În 20 iulie, ora 01:20, polițiștii orașului Jimbolia au oprit pentru control, pe strada Calea Kikindei din oraș un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*