Eveniment

Măsuri dispuse de autoritățile maghiare pentru intrarea pe teritoriul Ungariei

Măsuri dispuse de autoritățile maghiare pentru intrarea pe teritoriul Ungariei

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara informeaza participanții la trafic cu privire la măsurile dispuse de autoritățile maghiare pentru intrarea pe teritoriul Ungariei.

 Potrivit informărilor primite din partea autorităților de frontieră ungare, poliția maghiară aplică integral prevederile legislației naționale privind unele măsuri de restricționare a traficului de frontieră la frontiera româno – ungară.

Astfel, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat de autorităţile maghiare că, începând cu 17 iulie 2020, ora 23.00, prin P.T.F. Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în/din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone și lucrătorilor transfrontalieri. Pentru celelalte categorii de participanți la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei.

În acest sens, recomandăm folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, aflate pe culoarele de tranzit stabilite de autorităţile ungare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Autoritățile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Ungaria este permisă cu respectarea următoarelor condiții: vor permite intrarea în ţara vecină, dacă persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

Autoritățile de frontieră maghiare au comunicat condițiile impuse cetățenilor care intră în Ungaria din Romania pentru efectuarea unei călătorii pe teritoriul acestui stat. Astfel, la intratea în Ungaria persoanele vor fi supuse examinarii medicale iar în cazul în care prezintă simptome specifice Covid 19, covid nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat.

În situția în care persoanele sunt asimptomatice pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării institutionalizată sau izolării la domiciuliu, cu luarea în evidență de către autoritățile sanitare maghiare.

Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România și prezintă la controlul de frontiera 2 teste moleculare negative pentru infecția cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele 5 zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*