Sănătate

Marcel Vela a venit la unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Marcel Vela a venit la unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență
Adora Beauty

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a venit sâmbătă la unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a fost instalată vineri în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș. Aceasta asigură 12 paturi ATI pacienților infectați cu Coronavirus.

Având în vedere solicitarea primită din partea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara și a Direcției de Sănătate Publică Timiș, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dispus amplasarea unității de terapie intensivă mobilă în curtea spitalului, începând din 17 iulie.

E bine că avem această unitate mobilă, mai ales în ultima perioadă am văzut că aveți nevoie foarte mare. Poate găsim și o formulă, în perspectivă, de a extinde capacitățile de primire și de internare a pacienților. Unitatea mobilă are generator de 500 de litri care duce la o autonomie de 3 zile. Are o tonă de apă proaspătă și preia o tonă de reziduuri, are butelii de oxigen, 300 de litri de oxigen, există o autonomie până la legarea de spital, în priza de oxigen sau de curent”, a  explicat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*