Eveniment

Controale în piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun

Controale în piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun

Continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectarii cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Timiș.

Polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 16 iulie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 48 de  societăți comerciale. În urma controalelor efectuate în mijloacele de transport în comun polițiștii rutieri au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. “Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*