Administrație

Două noi corpuri de clădire la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Două noi corpuri de clădire la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Două noi corpuri de clădire vor fi construite la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, care vor găzdui mai multe secții.

Obiectivul presupune o serie de lucrări de construire noi, precum și desființarea unor construcții auxiliare. Astfel, în vederea edificării noului ansamblu au fost demolate mai multe corpuri de clădire a căror utilitate nu se mai regăsește în cadrul nevoilor actuale: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă.

Regimul de înălțime va fi: Corp existent(P), Corp A(P+1E+Er.) și Corp B(P). Practic, se va face extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de boli infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.

Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi.

În cadrul noului ansamblu se vor construi un număr de 13 de saloane, 2 saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe de 50 de persoane,sală de curs 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA, respectiv 8 milioane euro (8.316.578 euro)inclusiv TVA). Durata lucrărilor  este de 24 luni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*