Social

Dinozauri cu simbolul crucii în cap, expuși în Piața Unirii

Dinozauri cu simbolul crucii în cap, expuși în Piața Unirii
Adora Beauty

Creaturi hidoase au împânzit astăzi centrul Timișoarei. Cei care au trecut prin Piața Unirii au putut vedea expuși mai mulți dinozauri confecționați din diferite materiale, cu simbolul crucii în cap.

Acest lucru a stârnit reacții contradictorii pe rețelele sociale. De fapt este o lucrare a artiștilor de la Baraka, renumiți pentru stilul controversat.

Consilierul Local independent, Adrian Orza susține că “acum un secol, un tip a realizat un pisoar pe care l-a intitulat „Fântâna” şi l-a prezentat ca operă de artă. Unul din efectele imediate ale glumei lui a fost iniţierea unui întreg demers public de aflare a răspunsului la întrebarea „Ce este arta?”. Analiza acestui demers este la fel de goală de conţinut ca și gestul respectiv. Cu toate acestea, ea a lăsat o umbra de scepticism. Dacă orice poate fi considerat artă, atunci arta încetează să mai aibă sens. Tot ceea ce rămâne este faptul lipsit de temei, că unor oameni le place să privească nişte lucruri, iar altora altele. Cât despre cautarea de dovezi perene ale spiritului uman, în astfel de creatii, nu rămâne decât o concepţie despre artă care a fost dusă pe apa sâmbetei de „fântâna” lui Duchamp”.

În plus, “dinozaurii din poză au pe cap, simbolul Crucii, pus “la mișto”. În lume, Crucile bisericilor, fie ard subit fie sunt dărâmate, fie scoase pur și simplu din grafica diferitelor fotografii. A intrat și orașul nostru în ciudatul circuit al globalizării legat de dărâmarea valorilor străvechi ale creștinătății? (în zona e Domul Catolic și vis a vis Biserica Ortodoxă Sârbă). Se pregătește cumva în Timișoara terenul pt progresismul de tip neomarxist?”, a spus Adrian Orza, consilier local independent.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*