Cultură

Horatiu Rada a demisionat: Sunt un om cu principii. Nu voi accepta niciodată jumătăți de măsură

Horatiu Rada a demisionat: Sunt un om cu principii. Nu voi accepta niciodată jumătăți de măsură

Horatiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a demisionat in aceasta seara. Anuntul sau a fost postat direct pe Facebook.

Acesta a fost la cârma asociației timp de 2 ani.
“Sunt un om cu principii. Nu voi accepta niciodată jumătăți de măsură.
Întotdeauna voi miza pe legalitate, transparență și corectitudine.
Nu vreau lupte cu nimeni, nu pentru asta am intrat în acest proiect și mi-am dedicat aproape doi ani din viață.
Eu sunt un om dinamic, activ, dornic să fac mai mult și mai bine în orice proiect mă implic. Însă nu pot face asta cu forța și de unul singur, ci doar în echipă, cu oameni care doresc același lucru.
Iar în acest moment nu mai este posibil.
Îmi dau demisia cu fruntea sus, acum, aici.
Nu este un pas înapoi, este un pas înainte. Îl fac asumat, decis și conștient.
Mai am multe de făcut și de spus, dar nu în această asociație și nu pentru acest proiect.
Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!
Iubesc Timișoara. Asta nu se va schimba niciodată.
Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Am întâlnit oameni excepționali, am avut parte de multe lucruri bune, iar până la un moment dat chiar am fost convins că acest proiect are șansa lui incredibilă de a schimba în bine oameni, mentalități, percepții.
Cei aproape doi ani de muncă s-au concretizat în rezultate pentru cine a avut ochi să le vadă. Pentru ceilalți, oricât aș fi făcut, nu ar fi fost niciodată de ajuns. Cert este că a fost un adevărat efort de care nu-mi pare rău nici o secundă, fiindcă am dorit să muncesc voluntar pentru cel mai important proiect al Timișoarei.

Am primit destule lovituri, am fost mult atacat pe nedrept, mi-au fost atribuite niște fapte pe care nu le-aș face niciodată, dar este prețul plătit pentru că spun lucrurilor pe nume, asumat, așa cum este normal și firesc să se întâmple în orice sistem, organizație sau companie.
Sunt neangajat politic și așa voi rămâne, și de asta pot să spun că le mulțumesc tuturor politicienilor care m-au sprijinit în demersul meu, oameni de la toate partidele, care au înțeles că proiectul are nevoie de susținere dincolo de carnetul de partid, de orgolii sau de simpatii.
Am făcut pasul de a mă angaja în acest proiect cu curaj iar acum fac un alt pas cu demnitate. Nu mă voi schimba și nu voi renunța la principii pentru nimic. Datorită lor am reușit să contruiesc câteva lucruri importante în viață și voi continua să fac asta.
Voi rămâne același om cu principii. Voi aprecia valorile și mă voi implica acolo unde este nevoie de mine”, a explicat Horatiu Rada.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*