Administrație

A început reabilitarea Școlii cu clasele I-IV din Lovrin

A început reabilitarea Școlii cu clasele I-IV din Lovrin

Au început lucrările în cadrul proiectului de ”Reabilitare, modernizare și dotare școală cu clasele 1-4, corp A și B”. Astfel, în următoarea perioadă se vor face o serie de îmbunătățiri în cadrul corpurilor aparținând școlii, pentru ca elevii și profesorii să beneficieze de cele mai bune condiții de învățământ.

Clădirea urmează să fie reabilitată din punct de vedere termic, se vor reface pardoselile, iar tâmplăria existentă va fi înlocuită cu una nouă, din PVC, cu geam termopan. De asemenea, urmează ca și instalațiile electrice, termice și sanitare să fie schimbate.

Prin proiect se dorește reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii cu clasele 1-4, conform normelor actuale în vigoare pentru a putea funcționa ca și scoală, cât și creșterea calității actului de învățământ.“În sălile de clasă se vor realiza tavane false, toate urmând apoi să fie zugrăvite și dotate cu mobilier nou. În cadrul proiectului este prevăzută și construirea unui nou corp de clădire care să cuprindă grupuri sanitare pentru elevi, o cameră tehnică și o cameră de depozitare. De jur împreujurul clădirii vor fi construite trotuare noi, betonate, iar la intrarea în școală va fi realizată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități”, a transmis primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Modernizarea școlii se ridică la valoarea de peste 1 milion de lei, iar fondurile au fost obținute în urma câștigării de către Primăria Lovrin a unui proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*