Eveniment

Poliţiştii au dat zeci de amenzi în urma unui control tematic de respectare a măsurilor anti-coronavirus

Poliţiştii au dat zeci de amenzi în urma unui control tematic de respectare a măsurilor anti-coronavirus

Acțiuni de prevenire și limitare a infectarii cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Timiș continuă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul  I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protectia Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activitatilor desfasurate  în data de 9 iulie a.c., la nivelul județului Timiș au fost verificate 145 de societăți comerciale.

Polițiștii rutieri s-au aflat în trafic pentru a verifica dacă sunt respectate masurile de protecție individuală în mijloacele de transport în comun. Astfel, au fost verificate peste 80 de autovehicule și au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 privind măsurile de protecție individuală și 73 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind regimul rutier.

De asemenea, au fost aplicate 3 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de acest gen continua zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*