Administrație

S-a semnat autorizația pentru introducerea canalizării și extinderea rețelei de apă la Șag

S-a semnat autorizația pentru introducerea canalizării și extinderea rețelei de apă la Șag

Încep lucrările la proiectul de 180 de milioane de euro fonduri europene pentru alimentări cu apă și canalizare în tot județul Timiș.

Prima localitate în care demarează extinderea rețelelor de utilizăți este Sag. Astăzi s-a semnat autorizația de construire pentru execuția lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare și extinderea rețelei de apă, în prezența președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra și a directorului general Aquatim, Ilie Vlaicu.

Proiectul este finanțat din fonduri europene. Obiectivul general îl constituie dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, prin investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș. Concret, se vor realiza 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului și un sistem SCADA regional. Lucrările se vor desfășura în perioada 2019 – 2023.

Vor beneficia de aceste investiții următoarele unități administrativ-teritoriale: Banloc, Belinț, Bucovăț, Buziaș, Cenad, Cenei, Checea, Ciacova, Deta, Făget, Fibiș, Gătaia, Găvojdia, Ghiroda, Giarmata, Giulvăz, Gottlob, Jebel, Jimbolia, Liebling, Livezile, Lovrin, Mașloc, Moșnița Nouă, Otelec, Recaș, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc, Șag, Saravale, Sânmihaiu Român,  Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Satchinez, Săcălaz, Secaș, Sînandrei, Știuca, Timișoara, Tomești, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Voiteg, Victor Vlad Delamarina.

Proiectul are ca și tematica dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Timiș, ceea ce presupune extinderea, înființarea de rețele de canalizare și apă sau modernizarea rețelei existente și bineînțeles celor 32 de comune care au fost semnatare”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Este un moment important pentru comunitatea noastră.  Azi semnăm autorizația de construire. În cel mai scurt timp, în două săptămâni vom avea și utilajele în comuna noastră și vom începe efectiv execuția. Introducerea canalizării se va face pe 31 de străzi, aproximativ 19 km, iar extinderea rețelei de apă pe 7 străzi, adică 4,2 km. Acest proiect cuprinde o parte din localitatea noastră, până la barieră, însă și pentru zona Mănăstirii am semnat un contract de finanțare de aproximativ 5 milioane de euro pentru introducerea canalizării. Vom demara procedura de licitație pentru proiectul tehnic și execuție pentru această zonă și vom încerca în paralel să finalizăm cele două lucrări”, a transmis primarul comunei Șag, Flavius Roșu.

Valoarea investiției este de aproximativ 6.500.000 euro.

Lucrările vor demara la sfârșitul lunii iulie/ începutul lunii august și au ca termen de finalizare 24 de luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*