Politic

Lege importantă pentru sprijinirea avocaților depusă de republicanul Marian Cucșa

Lege importantă pentru sprijinirea avocaților depusă de republicanul Marian Cucșa

Deputatul Marian Cucșa a depus azi în Parlament o lege importantă pentru sprijinirea avocaților. Potrivit acestuia, toate procesele civile să se poată desfășura online.

Întrucât, în momentul de față nu există o bază legală care să permită instanțelor să organizeze ședințe prin videoconferință, care ar putea fi, potrivit specialiștilor din sistem, soluția cea mai bună, am decis să depun un proiect de lege prin care toate procesele civile să se poată desfășura online. Și nu doar în perioada pandemiei. Pandemia a dat peste cap și situația din instanțe. În perioada stării de urgență, instanțele au dezbătut doar cauzele care nu suportau amânare. Iar ședințele de judecată s-au desfășurat prin videoconferință. După expirarea restricțiilor însă, nu a mai existat baza legală pentru ca procesele online să continue. Așa se face că timpii de soluționare a dosarelor au crescut enorm, iar situația nu se va schimba prea curând ”, explică deputatul republican Marian Cucșa.

În plus, acesta susține că judecătorii sunt supraîncărcați, iar normele de distanțare nu pot fi respectate, dacă vor să rezolve cât mai multe dosare.“Există astfel riscul ca perioada proceselor să se dubleze sau chiar să se tripleze, spun avocații și magistrații. Iar cei mai afectați vor fi cetățenii care au astfel de probleme. Ar putea aștepta ani buni o decizie finală. Sper ca și colegii mei din Parlament să înțeleagă gravitatea situației și intițiativa să fie dezbătută și adoptată cât mai repede”, a transmis deputatul Marian Cucșa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*