Sănătate

Dr. Virgil Musta, despre cum te poți infecta din aer cu COVID-19

Dr. Virgil Musta, despre cum te poți infecta din aer cu COVID-19
Adora Beauty

Specialiștii spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, mai ales în încăperile unde sunt multe persoane. Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit marți dimineață la Antena 3 despre acest scenariu.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători. Studiul a fost transmis Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit medicului Virgil Musta, particulele mici stau în aer o perioadă mai lungă de timp față de cele mari care coboară mai repede pe sol și contaminează și suprafețele.

„Eu cred că cercetările au vrut să atragă atenția că există acest risc risc care implică măsuri de precauție sporită(…). Există riscul să ne contaminăm pentru că deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a spus medicul.

Virgil Musta a arătat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a crescut numărul de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

„Noi am stat foarte bine până în urmă cu vreo cinci zile. În ultima lună am avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr între 5 și 10 de pacienți internați pe secție. La ora actuală în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați. Sunt 22 internați acum și unul în terapie intensivă. Doi au decedat în cursul zilei de ieri(…). Nu avem asimptomatici”, a precizat medicul Virgil Musta.

Numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus ține autoritățile în alertă. Spitalele din București desemnate pentru a trata pacienți infectați cu COVID-19 sunt aproape pline.

La Victor Babeș și la Institutul Marius Nasta mai există în acest moment la terapie intensivă doar câte un pat liber, iar la Matei Balș toate secția de terapie intensivă este ocupată.

În ultimele două săptămâni cazurile noi de îmbolnăviri au crescut constant, iar asta ne situează pe harta galbenă a țărilor cu risc. La ATI, pe teritoriul României sunt internați în acest moment 227 de pacienți.

Sursa: antena3.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*