Politic

Liderul ALDE Timişoara dă vina pe Guvern, nu pe CCR, pentru că bolnavii cu covid se pot plimba liberi pe stradă

Liderul ALDE Timişoara dă vina pe Guvern, nu pe CCR, pentru că bolnavii cu covid se pot plimba liberi pe stradă

Preşedintele ALDE Timişoara, Adrian Popescu, este de părere că a instiga la nerespectarea legii este un aspect extrem de grav, cu atât mai grav cu cât instigarea se face de premierul României.

„Citesc indignat că dl. Orban are rugămintea ca populația să nu țină cont de decizia CCR, decizie care menționa că drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor nu pot fi restrânse decât prin lege. Efectul deciziei este simplu. Un bolnav de Covid poate umbla liber pe stradă, se suspendă măsura internării obligatorii, a izolării și carantina.

Dl. Orban, nu CCR e de vină! Ci Guvernul.

El nu a cunoscut Constituția. Aceste măsuri nu puteau fi luate decât prin lege.

CCR doar vă arată că ați greșit din punct de vedere legislativ în tot ce ați făcut până acum. De la amenzi, la carantină, internare, izolare. Sunt sigur că judecătorii CCR sunt conștienți de gravitatea pandemiei și au fost mereu de acord în a se lua cele mai severe și sigure măsuri însă, într-un cadru legal.

A instiga la nerespectarea legii este un aspect extrem de grav, cu atât mai grav cu cât instigarea se face de premierul României. Ce s-ar întâmpla dacă mâine apar persoane care iau în serios afirmațiile premierului și se hotărăsc să nu mai respecte nicio lege? Am fi ca în junglă.

Cred că Guvernul ar trebui să își pună semne de întrebare.De ce tot ce a făcut în perioada de pandemie e neconstituțional? Apoi, când a găsit răspunsul, să aibă curajul să recunoască incompetența și onoarea să demisioneze”, a transmis Adrian Popescu, preşedinte ALDE Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*