Social

Aquatim: soluții simple și rapide pentru colectarea apei meteo

Aquatim: soluții simple și rapide pentru colectarea apei meteo

În sprijinul clienților săi, Aquatim revine cu precizări importante pe tema apei meteorice și cu soluții tehnice simple, realizabile imediat, pentru reducerea facturilor.

Anual, ploile influențează semnificativ facturile la apă, în dreptul rubricii „Apa meteo” (apă pluvială sau apă din precipitații), iar schimbările climatice pe care le resimțim cu toții generează, în ultimul timp, cantități foarte mari de apă, într-un interval scurt, astfel că media precipitațiilor s-a schimbat radical.

Aquatim le reaminteşte clienților că aceștia nu plătesc „apa de ploaie”, ci serviciul prestat de Aquatim și anume canalizarea și epurarea apei provenite din precipitații.

Există, însă, numeroase soluții de realizare a unui sistem propriu de colectare a apei de ploaie şi, ulterior, utilizarea acesteia în moduri constructive.

„Consumatorii au posibilitatea de a nu-și deversa apele pluviale în sistemul nostru de canalizare, prin realizarea unui sistem separat în curte și, ca atare, ei nu vor mai plăti apa de ploaie. Vorbim despre o investiție minimă, astfel încât apa din precipitații să nu mai aibă drept punct final sistemul nostru de canalizare. O pot direcționa în curte, într-un bazin, o pot folosi pentru udatul grădinilor, au și varianta introducerii în sol, pe baza unui sistem minim de filtrare, deci soluții de reducere a facturii există, ele nu sunt complicate și pot fi realizate într-un timp scurt. Îi încurajăm pe toți cei care locuiesc la case să facă acest lucru!”, a transmis directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*