Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 100 de amenzi pe zi

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 100 de amenzi pe zi

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 377 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 29 iunie-2 iulie, au fost întocmite 11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 655 de sancţiuni contravenţionale, 377 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 61 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 52  de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Joi, în jurul orei 07:30, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, pe D.N6 un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tot joi, în jurul orei 19:00, polițiștii Postului de poliție Topolovățu Mare  au oprit pentru control pe raza localității Ictar Budinți un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În data de 3 iulie, în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 4 Timișoara au oprit pentru control, pe Calea Bogdăneștilor, un autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificării în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*