Administrație

Lucrările la Centura de Sud a Timişoarei, întârziate de ploi

Lucrările la Centura de Sud a Timişoarei, întârziate de ploi
Adora Beauty

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a aflat astăzi la Timișoara și a aflat ultimele detalii despre proiectul variantei de ocolire Timișoara Sud. Discuțiile cu autoritățile locale și reprezentanții antreprenorului Tirrena Scavi au avut loc la intersecția DC 149 cu șantierul centurii.

Ploile din ultima lună au afectat puternic lucrările la centura de sud a Timișoarei. Potrivit directorului adjunct de proiect din partea constructorului, Mihaela Florescu, din cauza vremii nefavorabile, muncitorii nu au putut să lucreze la terasamente. Reprezentantul constructorului a dat asigurări că dacă vremea este favorabilă, la sfârșitul lunii iulie se poate ajunge la un stadiu al lucrărilor de 10 la sută.

„Avem cel puțin 12 puncte în care lucrăm în paralel. Problema este că în luna iunie a plouat toată luna, au fost condiții meteo total neprevăzute care au oprit toată lucrarea de terasamente și au întârziat lucrările. Până și azi-noapte a plouat serios și suntem și acum în situația în care stăm cu utilajele. Încercăm tot ce se poate. Se lucrează la structuri, la podețe, unde se poate, terasamentul, pentru că lucrăm cu pământ, evident că nu se poate”, a spus Mihaela Florescu, potrivit Radio Timişoara.

Prezent astăzi pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut lămuriri despre problema intersecției cu Drumul Boilor, unde au fost probleme din cauză că acel nod rutier nu a fost inclus in proiectul inițial. Șeful DRDP Timișoara, Horatiu Simion, l-a asigurat pe ministru că problema este pe punctul de a fi rezolvată.

Lucrările la centura de sud a Timișoarei ar trebui să fie finalizate în martie 2022. Constructorul și reprezentanții CNAIR speră să termine lucrarea până la finalul anului 2021.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*