Administrație

Sistemele de iluminat public din Giroc, modernizate

Sistemele de iluminat public din Giroc, modernizate

Iluminatul stradal din comuna Giroc va fi modernizat. Dezvoltarea unei comunităţi locale în ceea ce priveşte energia durabilă reprezintă o provocare și o prioritate în acelaşi timp, susține edilul Ionel Iosif Toma. “Provocare, pentru că o comunitate trebuie să fie receptivă la transformările şi schimbările externe şi interne care o pot afecta, adaptându-se acestor schimbări prin acțiuni și inițiative strategice locale. O prioritate, pentru că modul în care se dezvoltă localitatea îi afectează prezentul şi șansele de viitor”, transmite primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Primăria Giroc a contractat la sfârșitul lunii mai ,,Studiul de fezabilitate pentru proiectul Eficientizarea iluminatului public în comuna Giroc”. Acesta va fi finanțat prin Programul de Iluminat Stradal finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin proiect, primăria urmărește îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Scopul acestuia este de a moderniza sistemele de iluminat public.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare va începe în data de 13 iulie 2020 şi va dura maximum 60 de zile, în limita fondurilor disponibile alocate programului.

Programul de iluminat public stradal este susținut din fonduri proprii ale Administraţiei Fondului pentru Mediu provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*