Turism

Atenție la vacanțele planificate în Grecia! Cozi kilometrice la vamă

Atenție la vacanțele planificate în Grecia! Cozi kilometrice la vamă

Cozi mari la singurul punct de acces rutier deschis până pe 15 iulie la trecerea din Bulgaria în Grecia, la Kulata. Accesul se face în baza unui formular electronic care trebuie completat online cu 48 de ore înainte de călătorie. Turiștii primesc un cod QR care trebuie scanat la granița bulgaro-elenă.

Românii care au plecat spre Grecia au postat deja pe rețelele sociale poze și mesaje despre aglomerația care s-a format în punctul de trecere a frontierei. Unii se plâng că au parcurs 100 de metri într-o oră, alții acuză că este dezorganizare.

Dimineața, coloana de mașini formată în zonă se întindea pe mai mulți kilometri. Ministerul român de Externe avertizează că oricând se pot schimba condițiile de intrare în Grecia, chiar fără preaviz.

Regula se aplică și în cazul zborului cu avionul. Pe aeroportul din Atena au fost amplasate panouri luminoase pe care scrie în engleză, franceză sau germană care sunt regulile impuse de pandemie. Un roboțel care poartă mască de protecție, le amintește călătorilor că distanța fizică între persoane este de minimum un metru și jumătate și că masca e obligatorie în spațiile închise.

Nu este un secret că Grecia este o destinație preferată de mulți români. Mai ales insulele însorite. Dacă aveți planuri de vacanță acolo trebuie să fiți foarte bine informați. Vedem că regulile se schimbă de la o zi la alta. Discutăm despre acest subiect cu Ștefania Moroianu, ghid turistic în Grecia.

“Statul grec își rezervă dreptul să schimbe situația, măsurile și, evident, să facă testul atunci când este necesar. Se pare că au fost făcute deja 4.000 de teste. Ieri au fost făcute 1.200, iar 9 au fost pozitive.”, a precizat Ștefania Moroianu.

 Sursa: TVR

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*