Sport

Antrenorul Paul Codrea, noul colaborator al Centrului de copii şi juniori al Politehnicii

Antrenorul Paul Codrea, noul colaborator al Centrului de copii şi juniori al Politehnicii

Fostul internaţional timişorean Paul Codrea revine în familia alb-violetă. După ce şi-a început practic cariera de tehnician alături de Politehnica în ligile inferioare, tânărul antrenor va pregăti începând cu această lună o grupă de juniori a clubului nostru.

„Revin pe alt post, cu totul altceva. Am fost la seniori, acum revin la juniori. E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat. Sper să iasă bine. Aici munceşti mai pe termen lung, spre deosebire de seniori”, au fost primele gânduri ale lui Paul Codrea despre noua sa postură.

Antrenorul are deja câţiva ani de experienţă şi în munca la nivel de copii. El a înfiinţat propriul club în comuna Ghiroda, preocupându-se de creşterea micilor fotbalişti încă de la o vârstă fragedă.

La Politehnica, Paul Codrea va antrena generaţia de puşti născuţi în anul 2007, în tandem cu Orlando Ştefan.

Sunt copii mai mari, e o vârstă mai delicată, e perioada de creştere, copiii suportă acum transformări uriaşe. E şi frumos. Sper să am ochi buni. Deocamdată au vacanţă şi o să-i cunosc din 13 iulie pe jucători.

Progresul Centrului de copii şi juniori al Politehnicii a fost remarcat şi din exterior de către fostul mijlocaş de Serie A. „Pot să spun că într-adevăr s-au făcut paşi uriaşi şi am contribuit şi eu. Chiar eu am vorbit cu domnul Iulian Prodana când a venit prima oară la Poli, în acel moment clubul nu avea nicio grupă de juniori. Am fost iniţiator, în ghilimele, meritul principal e al celor care au muncit mai departe… Deocamdată nu ne interesează rezultatele. Scopul e ca la 17-18 ani să dăm măcar unul-doi copii către echipa mare sau alte echipe, mai sus… Acesta e obiectivul meu şi nu e un obiectiv de azi pe mâine, ci e pe trei-patru ani, nu poţi să gândeşti de azi pe mâine. La juniori e cu bătaie lungă”, a conchis Codrea.

Născut pe 4 aprilie 1981, Paul Codrea a fost antrenorul Politehnicii între martie 2013 şi decembrie 2014. „Băieţii în ghete” au făcut sub comanda sa pasul către Liga a IV-a. La seniori a mai pregătit-o pe Ghiroda, în două perioade diferite, inclusiv în Liga 3, şi pe Ripensia la nivelul Ligii 2.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*