Sănătate

O asistentă de la Spitalul CFR a fost diagnosticată cu coronavirus

O asistentă de la Spitalul CFR a fost diagnosticată cu coronavirus

O asistentă de la Spitalul Clinic CFR din Timișoara a fost diagnosticată cu COVID-19.

Asistenta era angajată în secția de Medicină Internă și a prezentat sâmbătă simptome. Medicul de gardă a observat imediat tabloul clinic şi a decis să i se facă şi testul pentru Covid19.

„Medicul de gardă a luat imediat măsurile pentru informare. A fost anunţat medicul epidemilog al spitalului, respectiv s-au urmat paşii recomandaţi de Institutul de Sănătate Publică. După recoltare de probe, persoana a fost trimisă în izolare, la domiciliu, în aşteptarea rezultatului testului”, a spus Adela Filipescu, purtător de cuvânt la Spitalul CFR la Radio Timişoara.

Rezultatul pozitiv a sosit marţi, iar asistenta a fost transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

A fost demarată ancheta epidemiologică, fiind identificați contacţii direcţi care au fost trimişi în izolare la domiciliu și urmează să fie testaţi prin metoda PCR.

Asistenta îşi mai desfăşoară activitatea şi în alte două centre medicale private din Timişoara, unde, de asemenea, urmează să se facă o anchetă epidemiologică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*