Educație

Universitatea de Vest din Timișoara organizează centre județene de admitere în opt municipii reședință de județ

Universitatea de Vest din Timișoara organizează centre județene de admitere în opt municipii reședință de județ

Universitatea de Vest din Timişoara este pregătită pentru desfășurarea admiterii online.

În plus, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în municipiilereședință de județ ale bazinului regional de selecție a studenților, din județele învecinate: Arad, Alba, Bihor, Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți.

Locațiile în care se vor organiza centrele de admitere se află în sediile UVT din Timișoara, dar și în șapte licee din municipiilejudețelor din regiune, la adresele:

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A;
Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
Colegiul Național „Decebal” Deva – str. 1 Decembrie 1918 nr. 22 (intrarea de pe str. Andrei Șaguna)
Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – str. Crișan nr. 50;
Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – str. 1 Decembrie 1918 nr. 25.

Pentru prima etapă a admiterii, centrele județene vor fi deschise în perioada 8-11 iulie 2020, în intervalul orar 9 -16(miercuri, joi, vineri), respectiv 9 14 (sâmbătă).

În cadrul acestor centre județene de admitere, operatorii Universității de Vest le vor facilita candidaților, în condiții depline de siguranță și igienă, respectând toate normele de sănătate publică, realizarea operațiilor asociate admiterii online, respectiv:

Completarea asistată a formularul de înscriere de pe platforma digitală de admitere;
Certificarea conform cu originalul a documentelornecesare pentru procesul de admitere, prin prezentarea originalelor acestora și scanarea lor de cătrereprezentantul UVT;
Predarea diplomei de Bacalaureat în original, în cazul candidaților care vor ocupa un loc finanțat de la bugetul de stat.

UVT este prima universitate din țară care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din lunamai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. Pe lângă platforma de admitere online, le facilităm viitorilor studenți asistarea completării formularului de înscriere, certificarea conform cu originalul a documentelor necesare pentru procesul de admitereși, de asemenea, preluarea diplomei de Bacalaureat în original, pentru studenții confirmați pe un loc finanțat public. În prima etapă, între 8 și 11 iulie, reprezentanții UVT se vor afla în orașele reședință de județ din bazinul nostru regional, pentru facilitarea unei înscrieri rapide. Le garantăm viitorilor studenți că vom căuta împreună calea prin care își vor împlini cea mai bună versiune a lor, la terminarea facultății, așa cum o spune și indemnul sub care suntem cunoscuți în plan internațional: Become Your Best!, declară rectorul universității, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pentru anul universitar 2020-2021, cele 11 facultăți din cadrul UVT au repartizate un număr important de locuri finanțate (fără taxă), cumulând peste 3500 de locuri, în cadul programelor de studii de licență, masterat și doctorat. Oferta UVT este atractivă pentru un set de opțiuni deosebit de cuprinzător, cuprinzând 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii. Toate sunt prezentate în detaliu pe platforma https://admitere.uvt.ro/programe-studii/.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*