Internațional

Românii au interzis în patru țări și nu pot face vacanța în Malta. Lista completă cu statele care ne primesc

Românii au interzis în patru țări și nu pot face vacanța în Malta. Lista completă cu statele care ne primesc

Dacă aveți planuri de vacanță în străintate, e bine să vă informați înainte. Deși, sunt multe state europene care și-au redeschis granițele pentru cetățenii din UE, nu primesc români. Țara noastră este cu o rată ridicată de infectare cu coronavirus.

România este printre țările cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Europa, cu o incidență cumulată la 100.000 de locuitori ridicată, de 17,7. În total, în România au fost confirmate 26.582 de cazuri. Cu o astfel de cifră țara noastră este depășită doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4), Bulgaria (16,5), Serbia (15,2) și Polonia (14,8).

Din acest motiv, mai multe state au decis să mențină restricțiile de circulație și măsurile de carantină/izolare pentru cei care vin din aceste țări și suntem și noi incluși aici.

De același tratament beneficiază și polonezii, sedezii, bulgarii, portughezii și cei din Marea Britanie. Danemarca și-a deschis și ea granițele din 27 iunie pentru europeni.

Excepție fac irlandezii, portughezii, maltezii, o mare parte din sudezi, românii și cetățnii Marii Britanii. Suntem primiți în Danemarca doar dacă ne cazăm cu rezervare cel puțin șase nopți. În schimb, vacanța în Malta nu este posibilă.

Deși această țară își deschide frontierele de la 1 iulie, românii nu au voie să intre, România fiind pe lista statelor nesigure.

Slovacia și-a deschis de asemenea frontierele, însă numai pentru cetățenii din Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia, potrivit Ambasadei României la Bratislava.

Finlanda și Norvegia  permit accesul europenilor doar pe baza unui permis de rezidență, sunt angajați la o companie locală, vizitează rude de gradul I sau studiază acolo.

Dar avem liber să zburăm cu avionul sau să facem croazieră  către și dinspre Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța, cu excepția L’Ile de France, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, fără regiunile Emilia Romagna, Lombardia și Piemonte, rău lovite de coronavirus, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania, cu excepția regiunilor Madrid, Catalonia, Castilla-La Mancha, Castilia și Leon, și Ungaria.

Sursa: click.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*