Eveniment

Poliţia atrage atenţia: Câteva clipe de neatenție, viteza și alcoolul aduc numai momente nefericite!

Poliţia atrage atenţia: Câteva clipe de neatenție, viteza și alcoolul aduc numai momente nefericite!
Adora Beauty

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 8 infracțiuni și au aplicat 517 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 54 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Poliţia Rutieră transmite că în week-end nu au fost înregistrate  accidente cu persoane decedate, însă s-a produs un accident grav si 3 ușoare, soldate cu 2 persoane rănite grav și 9 rănite ușor. Fapt pentru care poliţiştii rutieri atrag atenția în continuare  asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum și trafic reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere. Câteva clipe de neatenție, viteza și alcoolul aduc numai momente nefericite.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii rutieri continuă acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative. Aveți grija de dumneavoastră pentru că viața are prioritate!

 

Duminică, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Ialomița din localitatea Ghiroda, un autoturism, condus de un bărbat, de 51 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*