Turism

Se reiau zborurile de pe Aeroportul Timişoara spre Insula Skiathos din Grecia

Se reiau zborurile de pe Aeroportul Timişoara spre Insula Skiathos din Grecia

Agenţia de turism AeroVacanţe, parte a Grupului Aerotravel, a anunţat că reia operarea charterului către Skiathos, insula grecească de la Marea Ege, cu plecări în fiecare sâmbătă din Bucureşti, Timişoara şi Cluj- Napoca, în perioada 4 iulie – 3 octombrie 2020.

Potrivit ofertei agenţiei, sejururile în insula Skiathos au tarife începând cu 199 de euro, la care se adaugă taxele de aeroport în valoare de 95 euro/persoană, şi includ transport charter avion, transferuri, asistenţă turistică în limba română şi cazare 7 nopţi în vilă turistică. Zborul charter este efectuat de compania TAROM şi durează aproximativ o oră şi 30 de minute, în funcţie de oraşul din care se face plecarea.

Reprezentanţii agenţiei au precizat că Skiathos este o destinaţie sigură şi în noul context global.

“Autorităţile locale, împreună cu Ministerul Sănătăţii din Grecia, aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetăţenii, cât şi vizitatorii insulei. Skiathos nu a fost afectat de pandemie şi este una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume. În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600.000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume”, a declarat Thodoris Tzoumas, Primarul insulei Skiathos.

În Skiathos, turiştii au posibilităţi de cazare variate, de la vile turistice cu tarife foarte bune, poziţionate în apropierea plajelor şi a staţiilor de autobuz, până la hoteluri de 4 stele cu demipensiune. Hotelierii din această destinaţie au pregătit oferte atractive pentru primele plecări din luna iulie cu reduceri de până la 30%.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafaţă de 48 km² şi aproximativ 7.000 de locuitori, este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin şi intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini şi preparatele tradiţionale pline de savoare. Oraşul Skiathos este principala aşezare şi capitala insulei, cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră şi cu numeroase taverne şi restaurante.

Conform declaraţiilor oficialităţilor elene, Grecia îşi propune să fie cea mai sigură destinaţie de vacanţă din Europa. În acest sens, unităţile de cazare din Skiathos vor opera aplicând măsurile obligatorii pentru prevenirea şi gestionarea eficientă a cazurilor suspecte de COVID-19, pentru a limita răspândirea virusului în rândul personalului şi al oaspeţilor.

Potrivit autorităţilor, fiecare unitate de cazare a implementat un plan de acţiune, care include, pe lângă instruirea corectă a personalului, alocarea unui responsabil pentru aplicarea măsurilor şi prezenţa unui medic (obligatoriu doar pentru hoteluri) specializat în tratarea Covid 19, la unităţile de cazare cu un număr mai mare de 50 de camere; acesta poate avea cabinet în incinta hotelului sau poate oferi consultaţii prin serviciul de telemedicină. De asemenea, personalul unităţilor de cazare va purta permanent echipament individual de protecţie (măşti, mănuşi), iar dacă un angajat simte cel mai mic simptom de îmbolnăvire anunţă managerul şi rămâne acasă. Vor exista dezinfectanţi în toate zonele comune cu trafic mare (recepţie, lift, săli de mese, zone de recreere ş.a.), iar camerele vor fi zilnic igienizate şi aerisite natural. Restaurantele (à la carte, de tip bufet, săli de mic dejun) şi barurile (interioare şi exterioare) vor aplica aceleaşi reguli valabile pe teritoriul elen. Distanţa dintre mese va fi de aproximativ 1,10 m – 1,70 m, în funcţie de tipul de masă şi prezenţa scaunelor şi până la 6 persoane vor putea lua loc la fiecare masă, iar familiile cu copii vor sta împreună, indiferent de numărul persoanelor. Autorităţile elene au impos, totodată, ca în zonele de SPA şi a locurilor de joacă să se evite supraaglomerarea şi să se păstreze normele de distanţare socială.

În plus, doar piscinele exterioare vor fi autorizate, cele interioare rămânând închise. Şezlongurile vor fi dispuse la distanţă de 2 m între ele şi vor fi dezinfectate după fiecare oaspete. La plajă se vor aşeza 2 şezlonguri la o umbrelă (fără limită pentru familii) şi distanţa de 4 m între umbrele. Personalul plajelor poartă mască şi este obligat să cureţe şi să dezinfecteze în mod regulat toate zonele de igienă (cabine W.C., duşuri) şi şezlongurile după fiecare utilizare, conform unui plan impus de autorităţi. Legat de serviciile de transfer, este obligatorie utilizarea unei măşti de către pasageri şi şoferi. Este recomandat şoferilor să ofere călătorilor soluţie antiseptică pentru dezinfectarea mâinilor. Şoferii trebuie să dezinfecteze vehiculele după fiecare utilizare şi să se asigure că vehiculul este ventilat natural.

Sursa: bursa.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*