Administrație

Dezinsecţia, amânată de ploaie. Când a fost reprogramată

Dezinsecţia, amânată de ploaie. Când a fost reprogramată

Primăria Timişoara, în baza contractului  încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești anunţă că, datorită condițiilor meteo nefavorabile, lucrările de dezinsecţie aeriană și terestră pe domeniul public se decalează pentru perioada 21-30 iunie.

Produsele folosite sunt:

  • Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi
  • Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;

Tratamentele aeriene se aplică dimineața, între orele 5 – 9,30 și seara de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre pe timpul nopții atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primaria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.  Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită”, a precizat viceprimarul Imre Farkas.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*