Cultură

Carantina nu i-a ținut pe bănățeni departe de arta și cultura tradițională

Carantina nu i-a ținut pe bănățeni departe de arta și cultura tradițională

Activitatea Centrului de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș a continuat și în perioada restricțiilor și a izolării sociale impuse de pandemia de Covid-19. Starea de urgență sanitară nu i-a ținut pe cei de la CCAJT decât fizic departe de spectatori și colaboratori.

În perioada martie – iunie, Centrul de Cultură și Artă a organizat nu mai puțin de 4 competiții online. Concursurile de interpretare vocală  ”Din Banat la noi acasă” și de interpretare instrumentală ”Cânt cu drag la tot Banatul” s-au adresat tinerilor muzicieni pasionați de folclorul bănățean și au urmărit păstrarea și valorificarea tradițiilor muzicale din zona de vest a țării. Concursul naţional de arte plastice #Acasă i-a vizat pe artiștii pasionați de fotografie, pictură, grafică și sculptură, iar ”Din casa bănățeanului” a fost competiția care a urmărit valorificarea artei și culturii tradiționale din Banat.

Competițiile au fost organizate pe categorii de vârstă, iar câștigătorii premiilor 1, 2 și 3 au primit diplome digitale. Ceilalți concurenți au primit de asemenea diplome de participare.

În total, peste 200 de persoane s-au înscris la aceste competiții derulate în spațiul online, și peste 50 de mii de oameni au urmărit și apreciat paginile de facebook ale Ansamblului Profesionist Banatul, Școlii de Arte și Serviciului de Cultură Tradițională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*