Administrație

Cod roșu pe mai multe râuri din județul Caraș-Severin

Cod roșu pe mai multe râuri din județul Caraș-Severin
Adora Beauty

Administrația Bazinală de Apă Banat informează că INHGA a extins avertizarea hidrologică cod roșu pentru râul Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj, județele Timiș și Caraș Severin, de azi, ora 15:50, până mâine ora 09:00. Deasemena este în vigoare și codul roșu pentru râul Pogăniș, bazin amonte acumularea Cadar-Duboz, până la ora 24:00.

În momentul de față, avem trei râuri aflate sub cod roșu de inundații, respectiv:

în bazinul hidrografic Caraș: stația hidrometrică (sh) Carașova, de pe râul Caraș, are cota de pericoldepășită cu 32 cm, CP+32 cm
în bazinul hidrografic Timiș: sh Obreja, de pe râul Bistra, are cota de pericol depășită cu 96 cm, CP+96 cm
în bazinul hidrografic Timiș: sh Brebu de pe râul Pogăniș, are cota de pericol depășită cu 30 cm, CP+30 cm
în bazinul hidrografic Timiș: sh Voislova Bucova, de pe râul Bistra, are cota de pericol depășită cu 50cm, CP+50 cm

Tot personalul tehnic din cadrul SGA Caraș-Severinintervine pe râurile aflate sub avertizările hidrologice.

Pe râul Caraș, angajații formațiilor de lucru Oravița și Moldova Nouă intervin cu un buldoexcavator și 2 autospeciale în zonele Gârliște și Goruia pentru asigurarea scurgerii apei în zona podurilor.

În bazinul Bistra, împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), angajții SGA Caraș-Severin intervin pe pârâul Scoarța, din localitatea Glimboca, prin extragerea plutitorilor de mari dimensiuni din zona podului aflat pe drumul naționalDN68 pentru a împiedica blocarea secțiunii podului.

Râul Pogăniș în localitatea Remetea Pogănici, jud. Caraș-Severin, a inundat drumul național DN58. Personalul SGA Caras- Severin a pus în funcțiune stația de pompare Dezești și va aduce încă două motopompe pentru a opri inundarea caselor aflate în incinta apărată pe malul drept.

În municipiul Reșița, CLSU Reșița și Formația Reșița au intervenit preventiv, cu înălțarea malului stâng al râului Bârzava, în zona străzii Bistra, unde se produc frecvent revărsări ale râului la ape mari.

Personalul tehnic din cadrul SGA Timiș intervine cu 7 angajați ai formației Lugojel în localitatea Nădrag, jud. Timiș, în zona primăriei și a parcului, pentru a apăra zona de posibile inundații, pregătind sute de saci cu nisip.

Formațiile Fârdea și Făget au săpat un canal de dren pentru a evacua apa revărsată din râul Hăuzeasca pe străzile localității Fârdea. Apa din Fârdea se evacuează în râul Gladna atât prin pompele de mare capacitate(1400mc/h) ale ABA Banat și ale ISU, cât și prin canalul de dren realizat pentru evacuarea gravitațională a apei acumulate. Directorul tehnic al ABA Banat, Titu Bojin, este în zonă, pentru a coordona situația.

Directorul ABA Banat, Caius Parpală, a participat din partea ABA Banat la videoconferința cu ministrul MAI, Marcel Vela, pe tema inundațiilor, desfășurată la Instituția Prefectului județului Timiș.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizările hidrologice în vigoare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*