Administrație

Se distribuie produsele de igienă de la UE pentru oamenii nevoiași din Giarmata

Se distribuie produsele de igienă de la UE pentru oamenii nevoiași din Giarmata

Primaria Giarmata informează că începând de miercuri, 17 iunie, vor fi distribuite pachetele cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate, în cadrul unui proiect derulat în întreaga țară, de Uniunea Europeană și Guvernul României.

Pachetele conțin periuțe și pastă de dinţi, săpun lichid, şampon şi detergent.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete cu produse de igienă, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă, acordate în cadrul POAD, şi care au calitatea de destinatari finali sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Persoanele care se încadrează în ambele categorii beneficiază de pachete cu produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenţei materiale de bază.

Pachetele se ridică personal de către destinatari la sediul Primăriei Giarmata. “Începând din 17 iunie persoanele care știu că au dreptul să primească aceste ajutoare de la Uninunea Europeană trebuie să vină la sediul primăriei. Va urma un program următor care va fi cu produse alimentare. Nu știm exact data când va fi. Noi mai avem niște produse alimentare. Dacă cunoașteți cetățeni care au dificultăți în achiziționarea alimentelor de bază vă rog să-i îndrumați la primărie pentru că încă mai avem și îi putem ajuta”, a transmis primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*