Administrație

Încep lucrările la Centrul multicultural, care va găzdui și Muzeul Cetății

Încep lucrările la Centrul multicultural, care va găzdui și Muzeul Cetății
Adora Beauty

Veste bună! Încep lucrările de transformare a fostei Clinici de Dermatologie într-un Centru multicultural, care va găzdui și Muzeul Cetății. Astăzi a fost predat amplasamentul pentru deschiderea șantierului.

Imobilul situat pe str Mărășești la nr. 5 are o suprafață de 4300 mp și se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara. Investiția se ridică la aproape 18 milioane lei fără TVA și ar trebui să dureze doi ani. Finantarea pentru realizarea lucrărilor va fi posibila cu bani de la Guvern.

Lucrările de arhitectură, construcții și instalații prevăzute în proiect sunt pentru: consolidarea monumentului istoric in vederea protejării acestuia; de igienizare și modernizare a tuturor spațiilor interioare, având în vedere trecerea de la funcțiunea de spital la funcțiunea de centru multicultural, prin lucrări de arhitectură și instalații generale interioare complet noi; lucrări de arhitectură la fațadele exterioare și interioare adiacente curții și a relației urbanistice a acestora cu pietonalul Mărășești.

Potrivit reprezentanților primăriei, după demolarea corpului E aflat în stare avansată de degradare, subsolul acestuia se va păstra ca vestigiu arheologic. Se vor face și lucrări de amenajare a curții interioare, conferindu-i-se un caracter public, pentru desfășurarea unor evenimente culturale.

În ansamblul refuncționalizat vor colabora 4 entități culturale. Astfel, la nivelul demisol și parter va fi amplasat Muzeului Cetății; tot la demisol și parter va fi Centrul cultural polivalent, care va coordona întreaga activitate culturală a Timișoarei, inclusiv evenimentele legate de Timișoara Capitală Culturala Europeană; la nivelul etajului 1 și a podului amenajat va fi amenajat Centrul Cultural Francez; la nivelul etajului 1 și a podului amenajat va fi Centrul Cultural German.

Suprafața totală ce urmează a fi refuncționalizată este de 6.036  mp. Durata de realizare a investiției este de 2 ani.

Centrul multicultural va fi vizitat de peste 1000 de persoane zilnic.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*