Național

Dispar prețurile reglementate la gaze. Cei care nu fac absolut nimic riscă să plătească facturi umflate

Dispar prețurile reglementate la gaze. Cei care nu fac absolut nimic riscă să plătească facturi umflate

Consumatorii casnici de gaze care nu îşi renegociază contractele până cel târziu 30 iunie riscă să rămână cu facturile umflate, avertizează specialiştii în energie.

Cu doar două săptămâni înainte de liberalizarea pieţei de gaze, românii spun însă că nu au primit până acum noile oferte de la funizorul actual de gaze şi, cel mai probabil, nu vor schimba compania din comoditate. Asta însemnă că nu vor mai exista preţuri reglementate de stat şi că fiecare consumator casnic ar trebui să îşi renegocieze contractele. Puţini consumatori sunt dispuşi să renegocieze sau să caute un preţ corect pe gaz de la 1 iulie.

Potrivit datelor Asociaţiei Energia Inteligentă, 95% dintre consumatori vor rămâne la furnizorul actual. În cel mai bun caz acest frunizor le va vinde gazul la acelaşi preţ, însă acest lucru este puţin probabil, spun specialiştii în energie.

Românii au la dispoziţie un instrument simplu de utilizare pentru a verifica ofertele din piață şi anume comparatorul de preţuri disponibil gratuit pe site-ul ANRE. Acest instrument poate fi accesat cu lejeritate şi de pe telefonul mobil prin descărcarea aplicaţiei ANRE.

Consumatorii care nu fac nicio alegere vor beneficia în continuare de alimentarea cu gaze, dar, la un tarif pe care nici nu l-au negociat, nici nu l-au acceptat. Etapa de la 1 iulie 2020 marchează începutul trecerii unui număr de circa 3,4 milioane de clienţi casnici din piaţa reglementată a gazelor naturale în cea concurenţială.

Sursa: antena3.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*