Social

Comercianţii de pe marginea drumului, amendaţi aspru

Comercianţii de pe marginea drumului, amendaţi aspru

Conform OG 43/1997, este interzisă practicarea comerţului ambulant în zona drumului. DRDP Timişoara și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș fac controale pe drumurile naționale și aplică amenzi pentru nerespectarea legii.

🛑 O astfel de situație a fost la finele săptămânii trecute pe centura Timișoarei, în zona Giarmata, în cazul unui comerciant care vindea lubeniță. Acesta fusese anterior somat de reprezentanții DRDP Timișoara, dar nu s-a conformat și nu a părăsit zona. Situații similare se întâlnesc des și pe DN 68A, mai ales pe sectorul Coșava – Ohaba, zonă cu trafic intens.

ℹ️ În cazul comerciantului de pe centura Timișoara, IPJ Timiș a întocmit un proces-verbal și s-a aplicat o amendă în cuantum de 12.000 lei, cu posibilitatea achitării sumei de 2.000 lei în 15 zile, pentru activități de comerț și amplasare de construcții ilegale în zona de siguranță a drumului, plus o amendă de 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, pentru desfășurarea de activități economice fără îndeplinirea condițiilor legale.

⚠️ DRDP Timişoara avertizează că măsura interzicerii comerțului pe marginea drumurilor naționale este luată pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*