Național

Se ridică starea de alertă? Anunțul momentului pentru toți românii

Se ridică starea de alertă? Anunțul momentului pentru toți românii
Adora Beauty

Este scandal pe scena politică autohtonă. Toate partidele de stânga au anunțat clar. Nu vor mai vota prelungirea stării de alertă. Totuși, PSD vine cu o propunere șoc. Va da lege în Parlament.

PSD contrează dur Guvernul PNL din Parlament. Dacă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că ar trebui prelungită starea de alertă, social democrații se opun vehement. De altfel, PSD, ProRomânia și ALDE au spus în bloc că nu vor vota prelungirea. Astfel, aceasta nu va avea nicio șansă să treacă în Parlament.

Marcel Ciolacu a anunţat clar că PSD nu va vota pentru prelungirea stării de alertă. Totuși, șeful interimar al PSD a venit cu o propunere șoc. Se va da lege în Parlament. Liderul social-democrat a anunţat că există soluţii în privinţa protejării populaţiei, cum ar fi o lege specială prin care oamenii să fie obligaţi să poarte măşti în spaţiile închise.

„Ministrul Sănătăţii a făcut un anunţ neserios. În primul rând nu anunţi la televizor că ‘noi ne-am gândit că vom prelungi starea de alertă’ fără explicaţii, nu neapărat nouă, politicienilor, ci românilor. Guvernul trebuie să intre într-un parteneriat cu românii şi să explice. Statisticile arată că nu mai este necesară prelungirea stării de alertă. Există şi alte abordări. Putem face o lege specială, de exemplu, pentru obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise. Nu mai vrem să participăm la acest joc. E clar că este un joc politic şi de fapt se urmăreşte acelaşi sistem de achiziţii publice directe, sub masca acestei stări de alertă”, a declarat Marcel Ciolacu, anunță RTV.

PSD, Pro România și ALDE au majoritate în Parlament. Dacă fac front comun, prelungirea stării de alertă nu are nicio șansă să fie votată.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*