Sănătate

Se reia activitatea normală la Spitalul Judeţean și Maternitatea Bega

Se reia activitatea normală la Spitalul Judeţean și Maternitatea Bega

Spitalul Judeţean Timişoara îşi va relua activitatea non-COVID de săptămâna viitoare, păstrând rezerva de paturi pentru eventuale cazuri. În ultimele două săptămâni nu au mai existat pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, spune managerul general al spitalului, Raul Pătraşcu. De săptămâna viitoare se va desfiinţa zona galbenă din clădirea Clinicii de Ortopedie a spitalului.

O altă unitate COVID, Maternitatea Bega, din subordine va reveni la activitatea normală, întrucât are jumătate din saloane goale, în timp ce Maternitatea non-COVID ‘Odobescu’ din Timişoara este supraaglomerată.

Managerul maternității Bega, Marius Craina, a cerut ca fiecare pacientă care se internează aici în regim de urgenţă sau în baza unei programări să fie testată obligatoriu pentru SARS-CoV-2. Într-o aripă a maternităţii vor fi două saloane şi o ambulanţă la dispoziţie pentru pacientele testate pozitiv, iar separat vor fi cele care aşteaptă rezultatul testului, câte una în salon.

Raul Pătraşcu a mai subliniat că Spitalul Judeţean Timişoara a tratat pe toată perioada pandemiei nu doar pacienţii suspecţi COVID cei mai gravi, ci toate patologiile, inclusiv pacienţi care nu au fost afectaţi de COVID, bolnavi cronici, cu diabet, boli rare, miastenii, potrivit Radio Timişoara.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*