Cultură

Primul spectacol în aer liber al Teatrului Maghiar: întâlnire muzicală la fostul cinematograf Arta

Primul spectacol în aer liber al Teatrului Maghiar: întâlnire muzicală la fostul cinematograf Arta
Adora Beauty

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pregătește pentru 10 iunie, ora 18:00, primul său eveniment în aer liber, care va avea loc în curtea interioară a fostului cinematograf Arta (strada Iancu Văcărescu nr. 18, cu acces de pe Intrarea Lungă). Concertul formației Shake Kvarttet (formată din actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila și Molnos András Csaba) – „Húzd rá!/ Zi-i!” – va conține melodii din tradiția muzicală maghiară. În perioada următoare, Teatrul Maghiar își propune să adapteze câteva spectacole din repertoriu pentru condițiile tehnice limitate existente acum în curtea fostului cinematograf.

Reprezentanţii teatrului reamintesc că, în urmă cu doi ani, clădirea și grădina de vară a fostului cinematograf Arta au fost cedate de către Primăria Timișoara spre administrare Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Starea precară a fostului cinematograf cere lucrări de reabilitare îndelungate, care au fost demarate împreună cu Asociația Proteszt, cu sprijin financiar din partea Fundației Bethlen Gábor din Ungaria. Cu anumite ajustări, spațiul poate fi utilizat peste vară pentru evenimente în aer liber, în funcție și de reacția publicului care va veni în 10 iunie.

Biletele la „Húzd rá!/ Zi-i!” costă 16 lei, respectiv 8 lei cu reducere, și se pot lua la teatru între 10-13 și 16-19 de luni până vineri, la fața locului înainte de concert sau online pe www.biletmaster.ro. În caz de condiții meteo nefavorabile, spectacolul se va amâna, iar biletele vor rămâne valabile. Accesul în spațiul de spectacol se va face din capătul străzii Intrarea Lungă după termoscanare, respectându-se normele de securitate și igienă stabilite pentru evenimentele în aer liber pe durata stării de alertă. Teatrul va oferi gratuit măști de protecție celor prezenți, purtarea măștilor fiind obligatorie pe durata evenimentului. Pentru alte informații și rezervări vă puteți adresa la ticket@tm-t.ro, 0752111803.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*