Educație

În 8 iulie are loc prima sesiune de admitere la USAMVB

În 8 iulie are loc prima sesiune de admitere la USAMVB

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara scoate la concurs sute de locuri bugetate în acest an. Este vorba despre 650 de locuri bugetate și  350 locuri cu taxă pentru Licență, Master – 325 locuri la buget și 375 locuri cu taxă, IFR- 275 locuri la buget.

Astfel, USAMVB își așteaptă viitorii studenți la prima sesiune de admitere începând cu data de 8 Iulie 2020. Candidații vor avea nevoie de următoarele acte necesare pentru înscriere: diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta, în original; certificat de naştere în copie legalizată; adeverinţă medicală tip din care să rezulte că persoana care se înscrie la admitere este aptă pentru domeniul la care candidează; 3 fotografii color 3/4; chitanţa reprezentând taxa de înscriere; cerere de înscriere; dosar plic.

Universitatea noastră își dorește ca admiterea să aibă loc online, date fiind condițiile și situația în care ne aflăm. Astfel, cei care se preînscriu la una din faculțățile noastre beneficiază de înscriere gratuită. Este o formă pe care noi am găsit-o pentru a susține educația. O noutate, anul acesta este faptul că universitatea a pregătit un program antreprenorial USAMVBTsuntEU prin care vrem să încurajăm aspectele care de foarte multe ori ne-au fost ridicate de mediul socio-economic, zona de business, fermieri, fabrici și în mod special de cei care sunt în zona practică a agriculturii. Ce presupune acest proiect? Studenții noștri vor beneficia de tot suportul nostru din punct de vedere al infrastructurii, teren, laboratoare, și vor forma o echipă din minimum 6 tineri și ne vor face propuneri de bussines pe care ei le vor gestiona. Noi vom pune la dispoziție tot ce au nevoie”, a transmis prof. univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB.

Potrivit prorectorului Sorin Stanciu, numărul studenților de la USAMVB a crescut considerabil în ultimii ani. Dacă în urmă cu cinci ani erau aproximativ 4.000 de studenți aici, acum sunt peste 5.500. Un alt aspect important pentru viitorii studenți este cuantumul burselor. Numai anul trecut, au fost acordate 2.166 de burse.

Numărul burselor a tot crescut, numai într-un singur an am avut aproape 2.200 de burse, de performață, de merit și sociale. Am introdus și bursele noastre pentru voluntariat, pentru a stimula creativitatea și dorința tinerilor de a se implica în viața campusului, iar studenții pot face un bănuț în plus. Cuantumul burselor este de 8 milioane de lei pe an. Bursa de performanță este de 1.500 de lei pe lună, bursa de merit este 800 de lei, cea socială 600, iar la cea de voluntariat, la minim trei acțiuni studenții pot primi 150 de lei pe lună”, a precizat Sorin Stanciu, prorector al USAMVB.

Mai multe detalii, pe pagina de internet www.USAB-TM.ro.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului se mândreşte cu un modern campus universitar, care oferă studenţilor o soluţie integrată de învăţare, practică şi locuire. Toate facultăţile, căminele, cantina, biblioteca, terenurile şi o sală de sport, precum şi cel mai mare loc de practică – staţiunea didactică – se află în acelaşi perimetru.

Structura spaţiilor de învăţământ însu- mează 15630 m2 suprafaţă utilă şi 25370 m2 suprafaţă desfăşurată. Studenţii au la dispoziţie spaţii modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs şi seminar.

USAMVB oferă studenţilor săi un număr de 1516 locuri în 5 cămine studenţeşti. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet.

Cantina studenţească, cu un număr de 450 locuri şi o suprafaţă de 1589 m2, este considerată una dintre cele mai moderne şi frumoase din ţară. Aici se oferă masa studenţilor, cadrelor didactice şi angajaţilor, se organizează balurile bobocilor, banchetele de absolvire şi mese festive cu diverse ocazii.

Practica studenţilor din universitate se desfăşoară la Staţiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Staţiunea tinerilor naturalişti, precum şi la firme de profil.

Un comentariu

  1. Monica Harmanescu

    Conducerea USAMVBT poate sa le explice viitorilor studenti, cum a ajuns aceasta universitate sa fie pe locul 5 la nivel national in topul numarului de opere PLAGIATE? Presedintele Senatului universitar mai este domnul Darabus Gheorghe, unul dintre putinii plagiatori care au fost confirmati de Comisia Nationala de Etica? Cati plagiatori vor plati viitorii studenti la USAMVBT de fapt? Unde este premiul international EUREKA al rectorului C.A. Popescu & decanului Florinel Imbrea etc pentru brevetele care de fapt erau doar cereri de brevete?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*