Educație

Grădiniţele, creşele şi after school-urile private s-ar putea deschide din 15 iunie

Grădiniţele, creşele şi after school-urile private s-ar putea deschide din 15 iunie

Guvernul analizează posibilitatea deschiderii creşelor, grădiniţelor şi a after school-urilor private, în anumite condiţii stricte, după data de 15 iunie, dacă evoluţia epidemiei de coronavirus va permite acest lucru

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a confirmat, într-o intervenţie la Digi24, că Executivul analizează acest scenariu.

 „Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ. Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a spus Anisie, întrebată despre deschiderea grădiniţelor şi a after school-urilor private.

Surse din Guvern au precizat pentru Libertatea că sunt presiuni mari pentru luarea unei astfel de decizii, în special din cauza situaţiei în care se vor afla mulți părinţi, imediat după ce copiii intră în vacanţa de vară, pe 12 iunie. Astfel, Guvernul a prelungit posibilitatea concediului plătit cu 75%, pentru un părinte, ca să stea cu copilul acasă, până la finalul anului şcolar. După această dată însă, facilitatea nu mai e valabilă şi mulţi părinţi vor fi nevoiţi să revină la muncă, neavând cu cine să îşi mai lase copiii. Redeschiderea acestor unităţi va veni însă cu reguli stricte.

Astfel, în urma discuţiilor, Guvernul vrea să impună păstrarea distanţei, printr-un număr mai mic de copii, în sălile de clasă, obligaţia igienizării spaţiilor, recomandarea de a face mai mult activităţi în aer liber.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*