Administrație

Principalele investiții prevăzute în bugetul pe anul 2020 în Giroc și Chișoda FOTO-VIDEO

Principalele investiții prevăzute în bugetul pe anul 2020 în Giroc și Chișoda FOTO-VIDEO

Autoritățile din comuna Giroc au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în limita competențelor care îi revin conform legii, în această situație gestionată la nivelul județului.

Principalele proiecte prevăzute în acest an continuă, anunță primarul comunei Giroc, Ionel Iosif Toma. Pe lista de investiții se regăsesc proiecte noi, dar și proiecte mai vechi care vor fi continuate și chiar finalizate în acest an. Este vorba despre Căminul de bătrâni din Chisoda, dar și Centura ocolitoare. Această centură va asigura o circulație directă din Calea Șagului  – Aleea Timișoarei, calea ferată. Acolo în zona aceea va fi o girație, de unde se poate ajunge pe cele patru benzi în Timișoara, urmând să găsească o cale de acces spre Calea Lugojului.Potrivit primarului Ionel Toma, lucrările vor fi gata în maxim un an. Primele lucrări constau în amenajarea platformelor pentru pilele viitorului pasaj peste drumul existent (strada Trandafirilor). Antreprenorul Tirrena Scavi a început lucrările și la km 11 al viitoarei centuri de ocolire Timișoara Sud, în zona comunei Giroc. Banii sunt alocați prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, iar valoarea proiectului este de peste două milioane euro.

Se mai regăsesc sume care reprezintă cofinanțări pentru sumele atrase din fonduri europene pentru diferite proiecte.

Această perioadă a fost dificilă cu privire la derularea proiectelor pe care le avem. Și totuși unele dintre ele nu s-au stopat. Am reușit să facem recepția unei lucrări foarte mari de apă și canal, este avansată lucrarea pentru Căminul de bătrâni, este în faza terminală și în scurt timp, nu ne ajunge toamna cu acest proiect să înceapă, este organizarea și anveloparea școlii și dependență de celelalte surse de energie. Este un proiect mare, dar produce și multe bulversații în desfășurarea activității curiculare. Va trebui să ne asigurăm cu niște containere tip pentru clase. Celelalte proiecte care urmează să înceapă, aici mă refer la Centura de Sud, anul acesta vor fi pe tapet. Au întârziat din cauza acestei situații, orice lucrare poate fi pusă pe seama acestui Covid, nu ca o scuză. Toată lumea a lucrat de acasă, prin telemuncă, etc. În schimb, activitatea din primărie am organizat-o astfel încât să existe un flux continuu, chiar dacă cetățeanul dorea să depună astăzi documente și să le primească ca răspuns pe loc sau poate peste o zi. Acest lucru nu a mai fost posibil, dar nu au întârziat foarte multe lucrări. Lucrăm la capacitate maximă, dar organizați puțin altfel în conformitate cu tot ceea ce trebuie să facem pentru ca să ne ferim și noi și să-i ferim și pe cetățeni”, a precizat Ionel Iosif Toma, primarul comunei Giroc.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*