Administrație

„Cadoul” primit de timişorenii care îşi renovează clădirile istorice

Foto: Octavian Pintean

Clădirile istorice din Timişoara care au fost renovate de proprietari vor beneficia gratuit de iluminare arhitectonică nocturnă, a anunţat primarul Nicolae Robu.

„Acei proprietari din Piaţa Unirii au cheltuit şi au refăcut faţadele. Ca răsplată pentru că au înţeles că trebuie să-şi facă datoria faţă de oraş, noi îi premiem, iar noaptea va fi şi mai frumoasă Piaţa Unirii, odată cu iluminatul arhitectonic. La fel vom face şi în Piaţa Victoriei, când vor fi gata clădirile, dar şi în Piaţa Libertăţii”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, chiar dacă sunt proprietăți private, clădirile vor fi iluminate cu bani de la bugetul local.

Nu vor beneficia de această facilitate unele imobile din Piaţa Victoriei, ale căror proprietari nu au reparat faţadele şi sunt în proces cu municipalitatea. În prezent, doar clădirile de pe latura vestică a pieţei sunt în curs de renovare, cele de pe partea opusă rămânând în continuare neîngrijite.

În acest sens, primarul Robu a declarat că va susține o modificare a legii care să nu îi mai lase pe proprietari cu „dureri în cot”.

„Avem mari probleme cu proprietarii de pe această parte, dar mari probleme din cauza legii. Și ei speculează, îi doare în cot de oraș, se pare, și sper să reușim să schimbăm legea ca să nu le mai permită să îi doară în cot. Merge Poliția Locală, le face notificarea, le face procesul verbal de amendă și apoi Direcția de Urbanism le dă un termen în care să intre în regulă, să înlăture motivele pentru care au fost amendați. Termenul este de trei sau de șase luni, nu mai știu exact, în acea perioadă nu îi mai poate amenda nimeni. Ei nu fac nimic, trece termenul, li se mai dă o amendă, îi doare în cot și de asta și așa trec anii fără să le poți face nimic”, spune Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*