Sănătate

53 de timişeni au murit până acum din cauza coronavirusului

53 de timişeni au murit până acum din cauza coronavirusului

Până la această dată, 382 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara, două persoane de la Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 15 persoane de la  Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

De la începutul pandemiei COVID-19 și până în prezent, conform datelor actualizate, au fost înregistrate 53 decese în randul persoanelor confirmate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, de pe teritoriul județului nostru. În contextul infecției cu SARS-CoV-2, în secțiile de profil din cadrul unităților sanitare cu paturi din județul Timiș, mai sunt internate 17 persoane depistate pozitiv, transmite DSP Timiş.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș continuă acțiunea tematică privind verificarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în următoarele domenii de activitate: sănătate, educație, muncă, cultură, culte, economie, transport, agricultură și sport. Pentru neconformitățile constatate până la această dată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 lei și două avertismente.

De asemenea, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș desfășoară acțiuni de monitorizare a starii de sănătate pentru persoanele aflate în centrele rezidențiale (vârstnici și copii), în carantină instituționalizată, precum și a celor supuși măsurii de izolare la domiciliu, demarând anchetele epidemiologice atunci când situația o impune.

DSP Timiş mai precizează că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș, au fost efectuate 882 de teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, respectându-se prioritizarea de testare prevăzută de Metodologia de supraveghere a COVID-19-Actualizată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*