Politic

Adrian Popescu, despre PeNibiLitatea Guvernului

Adrian Popescu, despre PeNibiLitatea Guvernului

Adrian Popescu, preşedinte ALDE Timişoara, este de părere că în plină pandemie, țara noastră frumoasă a ajuns să aibă la guvernare oameni care sunt total dezechilibrați.

„Oameni care, personal, cred că se află într-un somn de frumusețe și nu văd problemele cu care se confruntă țara. Suntem într-o criză economică mare și dacă nu se vor lua la timp măsurile necesare, se va ajunge la o criza extrem de gravă. Cu toții am văzut că Romania se împrumută cu dobanda cea mai ridicată din Europa. Ministrul Finanțelor a reușit o “performanță” în acest aspect.Cum este posibil ca România să plătească o dobândă de 4,83%, iar Franța 0,06 %, Bulgaria 0,20%, Slovacia 0,69 %, Spania 0,82% și multe alte țări sub 2%. Tind să cred, deși sper să nu am dreptate, că actualul Guvern este necunoscător de legi și au impresia că vor putea da apoi vina pe alte aspecte când vor vedea eșecul lor. Ba pe PSD, ba pe U.E, ba pe manda ba pe tanda”, a precizat Adrian Popescu, preşedinte ALDE Timişoara.

Politicianul mai spune că Guvernul nu observă că pandemia a facut ca sute de mii de români să devină șomeri și miloane de români s-au ales cu venituri diminuate.

„Singurii avanatajati sunt de-ai lor, cei care în plină pandemie, au fost angajati la stat, pe funcții de conducere, cu salarii de mii de euro pe lună, fără concurs și fără competență. Sunt mii de studenți foarte buni care termină o facultate și din lipsă de experiență (vechime) sunt împiedicați să participe la un concurs. Pentru că sistemul este greșit. Pentru că în funcții mari sunt puși, de multe ori, pe pile, mulți incompetenți, iar studentul așteaptă să își facă vechime începând de jos, cu speranța că poate, peste vreo câțiva ani, va avea și el noroc. Suntem într-o criză necombatută în niciun fel de actualul Guvern. Practic, ultimii 15 ani de muncă, tot câștigul adunat în acești ani, s-a risipit. Însă, mai avem o șansă, cât nu este prea târziu, să renaștem ca pasărea Pheonix, din propria cenușă și rog Guvernul să gândească și să acționeze. Să accepte ajutor și consultări din partea altor partide politice.Să țină cont și de opiniile celorlalte partide. Pentru că doar uniți putem face față crizei economice”, a mai declarat Adrian Popescu, preşedinte ALDE Timişoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*