Social

Focar de pestă porcină africană la mistreţi, în Timiş

Focar de pestă porcină africană la mistreţi, în Timiş
Adora Beauty

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Timiș, la Chevereșu Mare, la trei porci mistreți.

Comitetul Local de Combatere a Bolilor a luat decizia de a institui o zonă de protecție pe opt kilometri în preajma localității și o zonă de tampon de cinci kilometri.

Direcţia Sanitară Veterinară a fost anunţată de existenţa a trei cadavre de mistreţi, în vârstă de aproximativ 2 – 5 ani, la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt, pe Fondul de vânătoare Chevereşu Mare, aparţinând Asociaţiei de vânătoare Banat Forest Hunt.

În urma examinării, a fost depistată pesta porcină africană, fiind liate măsuri de combatere a focarului, transmite Radio Timişoara.

În zona de protecţie de opt kilometri, care cuprinde localităţile Bacova, Sârbova, Hitiaş, Bazoşu Vechi, Bazoşu Nou, Dragşina şi Chevereşu Mare, se vor aplica restricţii de circulaţie a animalelor, fără acordul medicului veterinar.

Zona tampon cuprinde localităţile Buziaş, Căpăt, Dragoeşti, Topolovăţu Mare, Topolovăţu Mic, Şuştra, Petrovaselo, Recaş, Izvin, Remetea Mare, Bucovăţ, Moşniţa Veche, Albina, Uliuc, Icloda, Sacoşu Turcesc, Vucova şi Otveşti.

 

Foto: arhivă

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*