Comisia Europeană a adoptat strategia „De la fermă la consumator” pentru a asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic, anunţă reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.
Strategia va permite tranziția către un sistem alimentar durabil al UE, care protejează securitatea alimentară și asigură accesul la o alimentație sănătoasă, produsă de o planetă sănătoasă. Stabilește obiective concrete de transformare a sistemului alimentar al UE, inclusiv o reducere cu 50 % a utilizării și a riscului pesticidelor, o reducere cu cel puțin 20 % a utilizării îngrășămintelor, o reducere cu 50 % a vânzărilor de antimicrobiene utilizate pentru animalele de fermă și acvacultură, precum și atingerea obiectivului de a consacra 25 % din terenurile agricole agriculturii ecologice. În curând vor urma și apeluri pentru a da viață strategiei.
Documentul poate fi descărcat de pe pagina Comisiei Europene: