Economic

Strategie europeană pentru ca alimentele să ajungă de la fermă la consumator

Strategie europeană pentru ca alimentele să ajungă de la fermă la consumator

Comisia Europeană a adoptat strategia „De la fermă la consumator” pentru a asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic, anunţă reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Strategia va permite tranziția către un sistem alimentar durabil al UE, care protejează securitatea alimentară și asigură accesul la o alimentație sănătoasă, produsă de o planetă sănătoasă. Stabilește obiective concrete de transformare a sistemului alimentar al UE, inclusiv o reducere cu 50 % a utilizării și a riscului pesticidelor, o reducere cu cel puțin 20 % a utilizării îngrășămintelor, o reducere cu 50 % a vânzărilor de antimicrobiene utilizate pentru animalele de fermă și acvacultură, precum și atingerea obiectivului de a consacra 25 % din terenurile agricole agriculturii ecologice. În curând vor urma și apeluri pentru a da viață strategiei.

Documentul poate fi descărcat de pe pagina Comisiei Europene:

https://ec.europa.eu/info/files/communication-farm-fork-strategy-fair-healthy-and-environmentally-friendly-food-system_en?fbclid=IwAR3qVo8eAEv1l88FWcCbPSnnJibXcFajTxMZ7XdMPFu59LPf1Z6Jz8DKcoQ


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*