Social

Inspectorii DSP au amendat mai multe firme din Timiş

Inspectorii DSP au amendat mai multe firme din Timiş

Până la această dată, 374 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și PneumoftiziologieDr.Victor BabeşTimişoara, o persoană de la Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 15 persoane de la  Maternitatea Bega, după ceau trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

Desi activitatea desfășurată în contextul epidemiologic actual de către angajații Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș a fost intensă, nu a fost semnalată nici o patologie COVID-19 în rândul acestora.

În contextul verificărilor efectuate de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare, care s-au soldat cu aplicarea a patru sancțiuni contraventionale în valoare totală 10.800 lei.

Neconformitățile care au impus aceste măsuri sunt reprezentate de neefectuarea operațiunilor de igienizare și dezinfecție în unități de desfacere cu amănuntul(supermarket-uri), controlul medical periodic incomplet al personalului dintr-un obiectiv comercial și colectarea defectuoasă a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

De asemenea, în cadrul unui salon de înfrumusețare s-a constatat utilizarea produselor biocide fără a se respecta instrucțiunile producătorului, motiv pentru care personalul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.600 lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*